Mustafa Şahin-BİLİYOR MUYDUNUZ?

BİLİYOR MUYDUNUZ?


“Tuzun fazlası ülser yapıyor” geçmişte yapılan araştırmalarla,kalp hastalıkları ve ve yüksek tansiyona neden olduğu kanıtlanan fazla tuz tüketiminin “mide ülseri” riskini de artırdığı ortaya çıktı.abd’li bilim adamlarının sonuçlarını amerikan mikrobiyoloji konferansı’nda açıkladığı araştırmara göre,”ülser olguları”nın %80’den fazlasına neden olduğu bilinen “helicobacter pylori” basilini taşıyanlarda hastalığı “aşırı tuzlu” gıdalarla beslenmek tetikliyor.aşırı tuzlu gıdalarla beslenmek basili taşıyanlarda sadece “ülser” riskini değil,mide “kanseri” riskinide artırıyor. bbc’de yayınlanan haberde,basilin mideye yerleştiği ve mide hastalığına neden olmadığı,insanların büyük kısmının bundan habersiz yaşadığı anımsatılarak,araştırma sonucunun,”aşırı tuz” tüketiminin basille etkileşiminin hastalığa neden olduğuna işaret ediliyor. bu nedenle,uzmanlar,günde altı gramdan-yaklaşık bir çay kaşığı-fazla tuz “tüketilmemesi” öneriyorlar.lütfen,salata ve yemeklerimize “tuz” ekmekten vazgeçelim.sakınalım,”aşırı tuz” tüketiminden.gıdalardaki “tuz” yetebilir diyelim.sağlıklı günler dilerim.