23 Kasım 2017, Perşembe

11/07/2017günü vefat eden merhume Elif Temiz'in cenazesi yarın sabah saat:09-09:30 sularında şehir mezarlığında yıkandıktan sonra saat:10 da Karaca 'ya götürülerek toprağa verilecektir.Saat:12:30 da Kültür merkezinde yemek verilecektir.Kar-Der.

15/08/2017 günü vefat eden merhum Hıdır Ağan'ın cenazesi Yarın 17/08/2017 günü yarın saat:10:00 da şehir mezarlığında yıkandıktan sonra Karaca'da toprağa verilecektir.Kar-Der.

Duyeulur.Bayramın birinci günü saat:13:00 de merhum Hıdır Ağan'ın Karaca Kültür merkezinde yemek verilecektir.Kar-Der.

Bayramın ikinci günü bugün saat:13:00 de merhum Elif Temiz'in Karaca Kültür Merkezinde yemeği verilecektir.Sevenlerine duyurulur.Kar-Der.

Rıza Turhan,

Araştırmacı

Saygıdeğer Mehmet Şehirli, Size bu ikinci iletimde yazdıklarımdan da anlayacaksınız ki siyaset bir yana kanıma dokunuyor gidişat. Yukarıdakiler ve aşağıdakiler mutlulukları, mutsuzlukları ortak paylaşmazken nasıl oluyor da yukarıdaki yukarıda, aşağıdaki aşağıda kuzu kuzu yaşamlarını sürdürmekte. Bunu anlayabilene aşk olsun. Aşk olsun ekmek derdindekilerin, saltanat sürdürenlere kıyakçılığına. Ve aşk olsun yalanıyla, yılanıyla dolaşıp, çevresini yağa-bala bulayıp, ötekilere (özellikle kendine taraf olmayanlara) zırnık koklatmayan ama hala yukarıda olmayı başaranlara. Soruluyor; (çok tanınmış iş adamlarının çocukları bile hala baba harçlıklarına talim ederken) siz henüz yola yeni çıkan oğlunuza “gemicik” nasıl aldınız? Bende soruyorum 30 yıl devlete çalıştım. Oğlumun kızımın dolmuş parasını zor denkler kahrolurdum. Siz nasıl başardınız? Özellikle de “bir simidi ikiye pay eden” bir geçmişten gelmişken. Soruyu sorana “gel sana özel anlatırım” denilirse size ulaşamayan “vatandaşa” kim yanıt verecek. Soruluyor; Sevr oyununun baş şantajı “soykırım” iddiasını restle reddetme merciindeki biri “demokrasi benim içindir” mantığındaki birilerine hoş görünmek için hem de en yüksek yerden hoşgörü sergileyebilir mi? “Teğet” geçen kriz kapı zilimi çalıp durmakta üstüne üstlük doğalgaz zammı, eğitim giderleri, sağlık hizmetlerindeki yeni yükler belimi bükmekte. Aşk olsun efendiler; fors atın, rant sağlayın, nüfuz büyütün, gezin tozun, uyutun. Size değil ama galiba bize yakışan bu. Rıza TURHAN- Malatya

Yazarın diğer yazılarını görmek için tıklayın:

Yazı ile ilgili yorumlar :

Henüz kimse yorumda bulunmadı.